Egen verkstad

Optiker - ett hantverksyrke

Traditionellt sätt har optikeryrket haft ett stort element av hantverk. Men verkstadsarbete har tyvärr fasats ut från optikerutbildningen, och allt fler optiker väljer att skicka bort alla inslipningar och reparationer. Glasögonen som säljs av många kedjor är massprocerade kopior som levereras kompletta med de alla billigaste kinesiska glasen, och när något går fel tar det vanligen flera veckor att åtgärda på grund av bristande resurser och kompetens.

Vi på Solkustens optik ser denna utveckling som olycklig. Glasögon är en helhetsprodukt; det räcker inte med en bra synundersökning för att resultatet ska bli bra. Valet av båge påverkar synupplevelsen på ett sätt som det krävs erfarenhet av inslipning för att förutsäga. En korrekt inslipning och justering är lika viktiga som synundersökningen!

När du köper dina glasögon på Solkustens optik så står vi bakom hela produkten. Vi garanterar att dina styrkor fungerar perfekt med den båge du väljer, och ser till att bågen sitter perfekt.

Snabba leveranser

Utöver verkstaden har vi även ett eget lager med enkelslipade glas, detta gör att vi kan leverera ett par kompletta enkelslipade glasögon i vilken båge som helst på mindre än en timme. Om du vill ha ett par nya glas i din egen båge kan vi ordna det medan du väntar, du behöver alltså inte vara utan dina glasögon i mer än några minuter!

Inget mera slit och släng

Produkterna vi säljer är byggda för att hålla, men även de bästa av glasögon kan gå sönder. För det mesta klarar vi dock av att reparera dem. Vi utför både hårdlödningar och cell-lagningar, och givetvis också mer komplicerade justeringar.